Italia, Norvegia e Islanda oggi sono più vicine.
Scopri tutte le iniziative dell'Italian Festival
dal 25 maggio al 19 giugno 2010
 
Programma

25. mai

Åpningsmiddag (kun med gyldig invitasjon) hos restauranten Olivia med utstilling av eksklusive italienske biler: Maserati, Ferrari og FIAT.

25. mai – 12. juni

FOOD & WINE: Åpning av en italiensk kulinarisk rundreise i Oslo i samarbeid med italienske restauranter og kafeer

STYLE & DESIGN: Kampanje hos butikker i Bogstadveien og Hegdehaugsveien som har italienske produkter.

STYLE & DESIGN: Kampanje hos Alessi-forhandlere: "100% made in Italy" (20% rabatt på utvalgte produkter)

STYLE & DESIGN: Kampanje hos EXPO NOVA butikker (festivalrabatt på utvalgte produkter)

TURISME: Enit (Italienska Statens Turistbyrå) gir bort en gratis reise til Italia. (til og med 31.05)

TURISME: Alle handlende kunder hos Alessi er med i trekning av en gratis reise til Lago Maggiore.

26. mai

KULTUR: “Om kunsten å oversette”. Forlagsdirektør Emilia Lodigiani (Iperborea) og redaktør Boyd Tonkin (The Independent) møter norske forfattere og italienske oversettere. I samarbeid med Norla. Litteraturhuset kl. 18.30

27. mai

BUSINESS & TRADE: Seminar med tema ”Hvordan å lykkes med å gjøre business med Italia” på Oslo Handelskammer, kl 18.00 – 20.30. For bindende påmelding og informasjon om kurskostnad kontakt Oslo Handelskammer på kurs@chamber.no
Tel: 22 12 94 04, Astri Sophie Platou.

28. mai

BUSINESS & TRADE: Seminar med tema ”Kvinnelige gründere, utveksling av erfaring med forsoning av familiesituasjon og karriere, og mulig fremtidig partnership mellom Norge og Italia”. Deltagerne vil være en kvinnelig delegasjon av forretningskvinner fra Handelskammeret i Ravenna (Emilia Romagna) og fra norske kvinnelige foreninger og statlige organisasjoner. v/ Den Italienske Stats Eksportråd, kl 11.00-13-00

ARKITEKTUR: foredrag i forbindelse med ”Unplugged Italy. Contemporary Italian architecture” i samarbeid med Politecnico di Milano, Nasjonalmuseet i Oslo, Arkitektur og Designskolen i Oslo (AHO). Nasjonalmuseet-Arkitektur kl. 17.00 - 19.00.

2. juni

Feiring: av Italias Nasjonaldag på Den Italienske Ambassade (kun med gyldig invitasjon).
kl. 18.00 – 20.00

4. juni

KULTUR: Litteratur. Møt forfatteren Claudio Magris i forbindelse med presentasjonen av den norske oversettelsen av boken I blinde (Alla cieca). I samarbeid med Forlaget Press. Litteraturhuset, kl 19.00.

STYLE & DESIGN: Italiensk dag på Vika Terrassen.
Sverdfisk fra Sicilia grilles hos San Lorenzo Restaurant.
Hos Max Mara, Max Mara, Fiat, Alfa Romeo og Vespaklubben, kl. 11.00-20.00

5. juni

KULTUR: Musikk. Konsert med den italienske pianisten Giovanni Allevi. Gamle Logen, kl 17.30 (kun med gyldig invitasjon)

6. juni

STYLE & DESIGN: Kjøpesenteret Paleet: diverse arrangementer/aktivitetene på senters butikkene.

FOOD & WINE: Torg og sirkus hos Paradiso Import, Café Vespa og Bakgårdsparadiset: smaksprøver, oppskrifter, matprat, kunstneriske innslag knyttet til mat, og en gros utsalg av italiensk mat. Barnematkurs med italienske klovner og andre overraskelser. Fra kl 12 og utover.

KULTUR: Åpent hus hos Scuola d'italiano: Minikurs i italiensk for nybegynnere, presentasjon av språkkurs, matkurs, vinkurs, språkreiser og temareiser til Italia. Infomøte om huskjøp i Italia. Italienske tegnefilmer for barn. Italienske småretter. kl 11.00-16.00.

TURISME: Alle kunder som handler på Paleet lørdag 6. juni er med i trekningen av et reisegavekort til en verdi av kr. 15.000,-

7. juni

FOOD & WINE: Torg og sirkus hos Paradiso Import, Café Vespa og Bakgårdsparadiset: smaksprøver, oppskrifter, matprat, kunstneriske innslag knyttet til mat, og en gros utsalg av italiensk mat. Barnematkurs med italienske klovner og andre overraskelser. Fra kl 12 og utover.

9. juni

KULTUR: Kino. Møte med regissøren Andrea Molaioli i forbindelse med visning av filmen La ragazza del lago (2007), etter Karin Fossums roman Se deg ikke tilbake. I samarbeid med Cinemateket Oslo og Indigo Film. Cinemateket, kl 18.00

9-12. juni

BUSINESS & TRADE: Italiensk: paviljong på messen Nor-Shipping i Lillestrøm.

10. juni

BUSINESS & TRADE: Middag i forbindelse med messen Nor-Shipping på en italiensk restaurant i Oslo(kun med gyldig invitasjon). I samarbeid med det Italienske Akademiet for kokkekunst.

11. juni

BUSINESS & TRADE: presentasjon av den norske utgaven av boken 1432: Da stokkfisken kom til Venezia. Ved Paolo Quirini, bokens forfatter. Tronsmo bokhandel, kl 17.00 Enkel bevertning. Etter boklansering vil Quirini fortsette reisen til Lofoten, der Røst kommune vil ta ham imot med en markering av vennskapsbånd mellom Røst og Italia.


 
I samarbeid med
Istituto Italiano di Cultura Enit
Camera di Commercio Italo Norvegese
Camera di Commercio Italo Norvegese Camera di Commercio Italo Norvegese


Festa della Repubblica
Festa della Repubblica

Italian Wine Tasting
 


copyright © 2010 ICE Italian Trade Commission