Italian Festival Oslo

 

 

Kjære lesere,

Etter de vellykkede, foregående års arrangementer, vil “Italian Festival” på nytt komme til Norge og til Island. En rekke tilstelninger fra 24. mai til 23. juni vil gi begrepet “Made in Italy” en fremtredende plass i Oslo og i Reykjavik. Gjennom en presentasjon av Italias image vil man vise noe av det ypperste innen design, mote, mat, vin, kunst, kultur, film og shipping.

Norges og Islands gode forhold til Italia er stadig i vekst og i tillegg er våre handelsforbindelser blomstrende. Denne kontakten har vi ønsket å billedliggjøre med vårt slagord «Italia, Norge og Island, et stort bankende hjerte!» En gang i tiden anså man avstanden mellom våre land til å være stor, i dag derimot ser vi stadig oftere italienske restauranter, butikkjeder og mange høykvalitetsprodukter i flere markedssegmenter.

Dette initiativet som er organisert fra ICE – den italienske stats eksportråd i Oslo, under beskyttelse av Den Italienske Ambassaden og med støtte av Det Italienske Kulturinstituttet, Enit og Det Italiensk- Norske Handelskammer, er blitt et årlig møtested for å la våre italienske bedrifter, selskaper, entreprenører, leverandører og vårt næringsliv generelt bli bedre kjent med disse viktige, nordiske markeder.

Norge og Island utgjør et tallmessig beskjedent, men er viktige og interessante markeder. Deres kjærlighet for Italia og deres interesse for italienske produkter har lange historiske tradisjoner.

Italia er et svært ettertraktet turistmål, nordmenn og islendere foretrekker Italia nettopp for den høye kvaliteten på de produktene finner der, for eksempel italiensk design, maten og vinen, bilene, moter, kulturen og kunsten.

Programmet for 2011 inneholder mangfoldige arrangementer innen flere områder og vil i hovedsak bli hold i de to hovedstedene Oslo og Reykjavik. Jeg vil gjerne nevne noen fagseminarer innen italiensk design, der blir det presentert en håndverkskolleksjon skapt av italienske designere i samarbeid med islandske kunstnere. Vi har kalt det “Connubio tra creatività italiana e materia islandese” som vil uttrykke en sammensmelting av italiensk kreativitet og islandske råvarer. Dessuten vil det være egne dager for markedsføring av klær, sko og tilbehør til motebildet hos butikker og handlesentra. Blant et utvalg italienske restauranter vil det bli fokusert på italienske spesialiteter. I anledning av 150 års jubileet for Italias samling vil det bli en soaré med innslag av italiensk kunst og kultur, for øvrig vil det bli spilt konserter med et utvalg klassiske verker. Det vil bli holdt fagseminarer med deltakelse av fagpersoner fra vårt land. Vi vil delta i Nor-Shipping International Shipping Exhibition” i Oslo. Et utvalg av programmet fra den Internasjonale kortfilmfestivalen i Roma vil bli vist. En hel “Italias dag” blir arrangert av Bærum kommune på gamle Fornebu og i tilknytning til Vespa/Piaggio museet. Til sist vil jeg nevne den store satsingen “Magic Italy in Tour” hvor Italia vil presentere seg selv på Aker Brygge, og som en verdig avslutning er vi invitert om bord på cruiseskipet “Costa Magica” fra Costa Crociere som besøker Oslo gjennom hele sommeren.

 

Gabriella Lombardi
Direktør
Den Italienske Stats Eksportråd (ICE)


PROMOTED BY
UNDER THE AUSPICES OF
SUPPORTED BY
Camera di Commercio Italo Norvegese
Camera di Commercio Italo Norvegese Camera di Commercio Italo Norvegese