”I walk into this garden” - utstilling ved Simona Barbera

 

Oslo

 

Fremmet av Italia-paviljongen på den 54. Internasjonale Kunstbiennalen i Venezia. Ved Vittorio Sgarbi

I WALK INTO THIS GARDEN

Mye av min virkelighetsoppfatning kommer fra naturen, en natur som er dypt berørt av krefter og uendelige vesener som er i stand til å bebo både steder i naturen og til og med mange deler av mennesket.
Min tilknytning til stedene som fremheves i min utstilling forteller om en intim og organisk tilknytning hvor riter og myter blir påkalt og slik oppdages deres universelle og arkaiske dimensjoner. 
I WALK INTO THIS GARDEN er en reise tenkt som en ‘påkallelse’ av det magiske og som en ‘inkarnasjon’ av mektige ånder fulle av et mørke som er i stand til å avsløre en annen dimensjon.
Fundamentet i mitt arbeid er nesten en sjamanistisk fremgangsmåte: Gjennom sang og sammensmelting av visuelle og musikalske elementer som åpner opp inn til en indre visjon.
Skapt ut fra en psykoakustisk og fysisk erfaring på stedet, blir lyderfaringen en påkalling og abstrakt lyd, hvor de ulike nivåene og lydstrukturene flettes inn i hverandre til komplekse elektroniske bilder, slik man finner dem ute i naturen. Stemme blir så lagt til de langvarige ekkoene og de spøkelsesaktige tonene. Samtidig oppleves min oppmerksomhet overfor naturen som en reise der økologien og naturen går i ett.
I WALK INTO THIS GARDEN er dimensjonen som svever mellom det hverdagslige og drømmen, en nærmest sjamanistisk drøm, som får sin styrke fra tingene og de vanlige bevegelsenes forvandling, som et teppe laget av en ny sammensetning av organiske biter (fiskeskinn).
Og stemmen er tenkt som en trolldom. Av Simona Barbera.

Prosjektet:
fotografi
lyd
skulptur (organisk materiale)
mirror drawings
tegninger

Presentasjon ved kunstkritiker Lars Elton

At stemmen kan være dypt urovekkende lærte vi med eventyrene. Italienske Simona Barbera har utviklet sin fascinasjon for Theodor Kittelsen til en installasjon i kjelleren der stemmen gir billedrommet nye dimensjoner. Det er vakkert og sterkt helt inn i ryggraden.

Lars Elton, i fbm Barberas utstilling på Henie Onstad Kunstsenter, august 2009

Simona Barbera (Genova, 1971) bor og arbeider både i Genova og Oslo. Hun har en bred kunstutdannelse da hun er utdannet ved Kunstakademiet i Brera (Milano) i video-art og fotografi, og har sin mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo i visuell kunst. Barbera har dessuten studert elektronisk musikk ved konservatoriet ”Niccoló Paganini” i Genova og klassisk piano og sang ved musikkakademiet i Genova.

Simona Barbera har i de senere år begynt på en helt selvstendig vei sammenlignet med andre italienske samtidskunstnere i visuell kunst og eksperimentell musikk. Hennes arbeider forener, gjennom installasjoner og performance, plastisk kunst og elektronisk musikk, og slik skapes en relasjon mellom lyd og rom. Hennes lydinstallasjoner skapes ut av bearbeidelsesprosesser av ulike kilder. Barbera har deltatt på kunstnerresidenser og hun har utført prosjekter både for ulike gallerier, biennaler og festivaler. Blant annet nevnes:  Lodz Biennale 2010; [4235] Norge, Federica Schiavo Gallery, Roma; 91mq, Berlin; Villa Romana, Firenze.

Barbera underviser på Kunstakademiet i Genova.

Pressemelding

Informasjon

Dato: 15. juni 2011
Tidspunkter: 19.00
Sted: IIC Oslo
Organisert av: IIC Oslo
I samarbeid med:
Fri adgang


PROMOTED BY
UNDER THE AUSPICES OF
SUPPORTED BY
Camera di Commercio Italo Norvegese
Camera di Commercio Italo Norvegese Camera di Commercio Italo Norvegese